duminică, 16 septembrie 2012

Sally Hansen instant cuticle remover

De cand ma stiu am avut probleme cu cuticulele si am fost nevoita totdeauna sa le tai,ca sa arate cat de cat decent.Odata cu taiatul lor mai mereu imi dadeam sangele la cel putin doua degete.

Dupa cautari indelungate si o groaza de recenzii citite am decis sa-mi iau sally hansen instant cuticle remover.Si a meritat.

Consistenta de gel o face foarte usor de aplicat fara sa se scurga, iar efectul este cel scris pe cutie...in 15 sec se inmoaie si cu un betigas le poti impinge fara probleme si indeparta la fel de usor pentru ca pielea moarta efectiv se desprinde.
Produsul e indicat sa nu fie lasat mai mult de un minut (durata maxima in caz de calus/bataturi) pentru ca poate fragiliza unghia.Eu am patit-o: unghia incepuse sa se exfolieze usor si asta pentru ca o lasasem peste un minut.
Recunosc ca am folosit produsul si altfel...probabil ca imi veti spune ca nu sunt sanatoasa si ca-mi fac rau...dar mie mi-a mers foarte bine.Din cauza tratamentului cu Retin A pielea mi se descuameaza destul de tare,motiv pentru care am incercat produsul pe zonele descuamate.Am pus putin produs,am lasat vreo 30 de secunde si cu un prosop umezit am frecat usor zonele respective...si pa-pa piele moarta,fara sa ma inrosesc ,sa ma usture sau altceva.
Produsul mi se pare mai mult decat bun,desi nu e cel mai ieftin(65 de lei de pe e-bay cu transport inclus).Am inteles ca exista produse la fel de bune fara riscul exfolierii unghiei(un produs de la Orly parca).
Pana sa gasesc ceva mai bun,am sa-l folosesc cu placere pe acesta si cel mai probabil il voi recumpara.Pacat ca nu se gaseste si la noi.

Nota 9( si asta pentru ca trebuie sa ai grija sa nu-l lasi peste un minut sa actioneze).

vineri, 7 septembrie 2012

Un altfel de prosop

Mi-am luat jucaria asta in urma cu vreo doua saptamani si-mi pare rau ca nu mi-am mult mai multe.Din nefericire era ultima,din fericire bine ca am luat-o si pe asta.





Mereu m-am confruntat cu situatia de a iesi din dus ,a-mi prinde parul cu un prosop si cand sa ma aplec sa-mi dau cu crema pe corp sa-mi cada prosopul de pe cap.


Aici intervine jucaria asta care are,dupa cum se vede,un nasturel cu care prinzi marginea libera.Ura!Am rezolvat o problema destul de deranjanta,fara sa trebuiasca sa stau nemiscata sau un pozitii incomode numai sa nu-mi cada prosopul.

Probabil exista de mult aceasta jucarie dar eu deabea acum am dat de ea.

Acest prosopel este foarte usor fata de cele clasice(e din microfibra),este absorbant,comod si se spala repede si bine.


L-am folosit si pe post de prosop pentru noptile in care mi-am lasat uleiul de argan pe par pentru a-l hidrata si hrani(asta pentru ca are nevoie...de! e vopsit).A fost foarte bine:nu m-a incomodat,am putut sa ma intorc de pe o parte pe alta fara sa-mi fie frica ca patez perna.

O sa vreau sa-mi mai iau cel putin unul din urmatorul motiv:dupa ce ma samponez,in mod normal mi-e lene sa astept sa se usuce putin parul pentru a-mi pune masca sau balsamul, si asta pentru ca puterea de absorbtie e mai mare cand parul e umed spre uscat(mai ales ca este si cuticula deschisa) decat cand este ud.Asa,imi prind putin parul in prosopul asta,care absoarbe destula apa, pentru 10-20 de secunde,imi pun balsamul,dupa care imi prind prosopul la loc si continui dusul in mod normal.La sfarsit doar dau prosopul la o parte si-mi clatesc bine parul.Rezultatul: parul este mai hidratat pentru ca a stat putin(intre 5 si 10 min) la caldurica sub prosop,in dus.

Prosopelul a costat 7 lei si l-am luat din Liberty Center de la etajul 1.Este un magazin nemtesc cu tot felul de porcarioare,sau mai bine zis chinezarii.Nu aveti cum sa-l ratati.Sper sa innoiasca stocul cat mai curand.
Am mai vazut si pe net(era vreo 2 dolari),probabil este si pe ebay,insa dureaza cam mult pana ajunge.



miercuri, 5 septembrie 2012

Laura Mercier light purifying oil

In ultimul timp am facut o pasiune/obsesie pentru uleiurile demachiante.Auzind de Laura Mercier ca are produse de make-up si ingrijire foarte bune, m-am gandit sa incerc uleiul demachiant.
Stiu ca preturile sunt exagerate la aceste produse,pe site uleiul este undeva la 40$,insa l-am gasit la 20$ pe e-bay si l-am luat.Am mai achizitionat si hydrating water din aceeasi gama tot la 20$.(doua produse la pret de unul..parca suna mai ok).
Despre hydrating water o sa vorbesc in alt post.


Revenind la ulei...recunosc ca mi l-am dorit foarte mult si din cauza ambalajului care mi se pare foarte simplu si elegant.Evident nu e facut sa pleci in concediu cu el,e destul de incomod. Probabil s-a plans foarte multa lume de lipsa de comoditate a folosirii ambalajului si l-au schimbat(au schimbat si denumirea in purifying cleansing oil)
se specifica direct pe sticla modul de folosire


Ce spune producatorul:

This gentle cleanser deeply cleanses, removing all makeup and impurities and leaves skin petal soft and dewy.

  • Created to clean normal to dry skin
  • Superbly removes dirt, sebum and makeup including long lasting makeup and water-proof mascara
  • Gently removes impurities and provides a deep clean without stripping the skin
  • Replenishes essential emollients needed to maintain the skin's lipid barrier
  • Dermatologically and allergy tested to minimize the risk of allergy and irritation
  • Fragrance free
  • For all skin types
Ingrediente:
Paraffinum Liquidium (Mineral Oil), Isopropyl Myristate, C12-15 Alkyl Benzoate, PEG-20 Glyceryl Triisostearate, Dicaprylyl Carbonate, Artemia Extract, Polyquaternium-51, Camellia SInensis Leaf Powder, Caprylic/Capric Triglyceride, Tocopheryl Acetate, PEG-6 Diisostearate, Ethyl Oleate, Glycerin, Butylene Glycol, Maris Aqua (Sea Water), Aqua (Water).

Da, are ulei mineral din plin,insa eu una nu am probleme cu el.

Ce parere am eu:

Produsul in sine are cea mai apoase textura din tot ce am incercat pana acum in materie de uleiuri.Din cauza asta poate fi extrem de incomod pentru ca iti aluneca printre degete,iti cade in chiuveta,daca pui prea mult poate ajunge si pe haine sau pe jos,lucru destul de neplacut.

Calitati:
-e nevoie de 2-3 pompite pentru a acoperi toata fata ceea ce nu e mult;
-mirosul e cat de cat ok,nu e puternic(parca miroase insa a ceva de plastic sau de cauciuc..nu-mi dau seama sigur)
-se consuma greu,

Defecte:
-dupa ce l-am aplicat si am vrut sa-l emulsionez....surpriza...nu prea vrea sa se emulsioneze.Chiar daca am incercat produsul si cu machiaj mai mult sau mai putin tot nu emulsioneaza bine.La sfarsit raman cu un film gras pe fata si trebuie neaparat sa folosesc  un alt demachiant ca sa pot lua si uleiul ramas.
-nu curata bine fata: punct.,Daca folosesc un prosop din microfibra imediat dupa,raman urme de fond de ten si rimel pe el(lucru care nu mi s-a intamplat nici cu DHC si nici cu Shu Uemura).

M-a mirat ca nu poate curata urmele de rimel din doua motive:
1.intotdeauna inainte de demachere eu imi umezesc degetele si imi frec usor genele,incercand sa scot tot rimelul de pe ele si asta pentru ca nu suport sa-mi frec ochii cu discurile demachiante(mi se inrosesc destul de tare ochii si imi imbatranesc si mai repede zona respectiva din cauza inflamatiei zilnice)
2.pentru ca niciodata nu folosesc rimel rezistent la apa.

Nu-mi poate curata bine fata nici dimineata cand desi sunt complet fara machiaj,sebumul este prezent mai ales pe frunte si trebuie sa folosesc si toner dupa.
Per total pentru demachiere mi se pare un ulei foarte prost,iar pretul nu justifica calitatea nici pe departe.

In incercarea de a-l folosi cumva,ca nu vreau sa-l arunc dupa ce am dat atatia bani pe el(si asta nu fara putina curea stransa) am descoperit o varianta foarte buna.
Tot citind despre uleiuri demachiante am gasit ca iti poti curata foarte bine pensulele cu ele.Zis si facut.Chiar daca am senzatia ca si pe parul pensulelor ramane un film gras, sunt multumita de rezultat.Le curata bine fara sa le usuce.
Macar sunt multumita ca am gasit o intrebuintare produsului fara sa zic ca am dat banii pe fereastra.Mai ales ca ma va tine suficient timp pentru ca se foloseste putin produs.





luni, 3 septembrie 2012

Ce este uleiul mineral?

                     

                              Ce este uleiul mineral si de ce se foloseste in cosmetica?



De nenumarate ori am citit si/sau auzit despre fete care se plangeau ca nu folosesc produse de ingrijire sau machiaj ce contin ulei mineral din cauza faptului ca ar fi comedogenic.
O sa incerc sa ofer cateva informatii sper eu utile despre acest ulei extrem de larg raspandit in cosmetica,medicina,produse de machiaj si nu numai.

Intr-un studiu publicat in mai 2005 in Jurnalul de Dermatologie Cosmetica se specifica cum ca uleiul mineral atat de raspandit in produsele de ingrijire NU produce acnee(nu este comedogenic) cum s-a crezut.Ce inseamna comedogenic?Produs cosmetic care duce la aparitia punctelor negre sau albe.
Studiul efectiv este mai greu de gasit fiind publicat intr-o revista cu specific medical-stiintific.
De facto uleiul mineral este un termen destul de general ce cuprinde mai multe substante sub aceeasi denumire.Se mai gaseste si sub numele de:parafina lichida,petroleum,ulei alb,etc.

 De unde vine acest ulei mineral?Pai substanta din care deriva este petroleumul,substanta denumita si ulei crud,extras din pamant sub forma de lichid inchis la culoare,usor inflamabil,(combustibil fosil).El se formeaza cand cantitati mari de organisme moarte,in special alge si zooplancton,sunt ingropate sub roca sedimentata si sunt supuse unui proces de incalzire si presiune foarte mare.
Practic,este un ulei natural.Prin prelucrare se transforma in: petrol,kerosen,asfalt,substante chimice folosite in industra plasticului si a produselor farmaceutice.;printre alti derivati se numara si sulfurul sau acidul sulfuric.In concluzie este extrem de larg folosit.

Uleiul mineral are multe utilizari : uz industrial, in mecanica,electrica, uz veterinar,in alimentatie( ex:E 905a)insa este limitat la cel mult 100 mg/zi din cauza efectelor laxative,cosmetica si multe alte domenii.

Organizatia Mondiala a Sanatatii clasifica uleiul mineral netratat sau foarte putin procesat ca fiind cancerigen pt om iar uleirile minerale hiperprocesate par si ele a fi cancerigene.Acestea din urma sunt supuse purificarii si ajung astfel in produsele cosmetice.Daca dupa acest proces de purificare devin mai putin sau deloc cancerigene nu stiu sa va zic.Ramane la latitudinea voastra daca folositi sau nu produse cu ulei mineral.Eu una inclin sa cred ca fiind atat de raspandit inclusiv in industra alimentara este destul de in regula pentru a-l folosi.Uleiul nu trece de bariera cutanata,adica nu este absorbit de piele si nu ajunge in interiorul organismului,ci pur si simplu sta pe piele si previne deshidratarea( prin actiunea factorilor externi de mediu).

Din acest motiv se foloseste in lotiuni pentru bebei,creme impotriva raceliilor,unguente,creme de fata,serumuri,etc.Este un ulei usor,ieftin,fara miros si fara gust.  
                                       
Printre altele, poate fi folosit pe gene si pe par pentru a preveni deshidratarea si ruperea ,pe rani,escoriatii,pentru a preveni infectarea prin efectul de bariera pe care il produce(impiedica intrarea bacteriilor in tesut),pe produsele din piele(pantofi,genti,geci,canapele etc)pentru a proteja suprafetele,etc

Cam atat pentru astazi...daca v-a solicitat interesul si curiozitatea acest subiect va astept la dezbateri.

sâmbătă, 1 septembrie 2012

Dr.Brandt Pores no more Pore refiner

Nu mai tin minte ce mi-a venit sa cumpar acest produs insa stiu ca-l cumparasem din Sephora si a fost o caruta de bani.
Deabea dupa ce l-am cumparat am inceput sa ma documentez despre el,lucru pe care in general il fac invers:informatiile intai si produsul dupa.
Avand tenul gras am tot cautat un produs care sa-mi tina sub control sebumul,dar nu o ora ci daca s-ar putea intreaga zi(sau macar aproape...)

Si de aici incepe povestea cu acest minutat produs (si ramane la fel de minutat in ciuda pretului).


Cand scoti produsul, are textura de spuma densa,este pigmentat (are o nuanta bej dar care la aplicare dispare/se adapteaza perfect tenului) si foarte usor de intins pe piele.Senzatia este foarte placuta,de la spuma ajunge sa aiba o textura pudrata care matifiaza foarte bine tenul si acopera bine porii dilatati,chiar si ridurile fine de sub ochi si de pe frunte.

Atentie celor ce au tenul sensibil la produsele pe baza de siliconi pentru ca acesta contine.Mie una imi merg foarte bine produsele ce contin orice derivat de silicon,nu-mi incarca porii,pielea imi respira si previn deshidratarea tenului(asta fiind una din proprietatile lor).Ba unde mai gasesti ca pot vindeca si acneea...dar asta intr-un alt post.

Revenind la produs...tenul ramane catifelat la atingere dupa aplicare,iar fondul de ten se intinde mult mai bine.
In ceea ce priveste matifirea...cand folosesc produsul asta nu mai am nevoie sa folosesc foite absorbante sau sa mai reaplic pudra in cursul zilei.Si fondul de ten pare sa reziste mai mult fara sa se topeasca ca de obicei.

Nu cred ca este potrivit persoanelor cu ten uscat sau normal datoritatexturii pudrate in care se transforma. In acest moment eu il am uscat si plin de coji si nu pare sa nu faca fata: cojitele sunt accentuate iar fondul de ten le accentueaza aspectul si mai mult.

Am mai facut un review unui produs similar: L'oreal studio secrets smoothing resurfacing primer care pretinde cam acelasi lucru si chiar daca da aceeasi senzatie de piele catifelata si poate acoperi porii destul de bine,pore refiner este net superior.Porii sunt mult diminuati iar capacitatea de matifiere este maxima si durabila.
Ca si concluzie este un produs foarte bun mai ales pentru persoanele cu pori dilatati,riduri fine,textura neuniforma dar si celor ce nu vor sa foloseasca fond de ten ci vor un produs ce le poate oferi un ten mai polisat,mai uniform.

Nota 10

DHC cleansing oil

De luni bune ma tot uit la filmulete pe youtube.Asa am descoperit varianta de curatare cu ulei.In general nu sunt reticenta la noutati,motiv pentru care am inceput sa ma uit la recenzii  despre cleansing oil.Si am ajuns pana la urma la DHC cleansing oil.

Cam toate produsele de curatare,hidratare,make-up mi le achizitionez de pe ebay...sunt mult mai ieftine in comparatie cu magazine gen sephora.

Chiar daca am tenul combinat spre gras(depinde de anotimp) nu am avut pana acum experiente negative cu uleiurile demachiante,nici chiar cu cele ce contin ulei mineral.(sau poate nu am facut eu asociatiile corecte).
Acest ulei are in mare parte ingrediente naturare, majoritatea compozitiei fiind data de uleiul de masline.


Ce spune producatorul:

"Try this amazing cleanser and you’ll see why it’s our most popular product worldwide. Dirt, excess oil, makeup—even waterproof mascara—and other pore-cloggers dissolve easily, leaving your face a grime-free zone that is soft to the touch. Its unique water-soluble formula rinses completely, so you’ll never see a greasy residue. Olive oil and vitamin E help ensure you won’t see dryness either". 

Ingredientele sunt:

" olea europaea (olive) fruit oil, caprylic/capric triglyceride, sorbeth-30 tetraoleate, pentylene glycol, phenoxyethanol, tocopherol, stearyl glycyrrhetinate, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf oil".


Cum se foloseste si cum il folosesc?In primul rand fata si palmele trebuie sa fie uscate.Pun o pompa- doua(in functie de cat machiaj am) in palme si aplic pe fata masand bine pana vad ca incepe machiajul sa se imbine cu uleiul si mi se intinde pe toata fata:)))Apoi imi spal mainile  si li le scutur de apa si cu mainile umezite imi masez fata pana se emulsioneaza uleiul si se transforma intr-un lichid laptos:


Daca mai simt ca mai e nevoie mai adaug cateva picaturi de apa sa se emulsioneze bine,dupa care imi curat bine fata cu apa din abundenta.

La final imi place ca nu raman cu nici un film gras pe fata,fara urma de machiaj vizibil (poate doar putin pe unde incepe linia parului-insa aproape intotdeuna folosesc o manusa din microfibra sau un demachiant obisnuit dupa si imi curata si ultimele reziduuri) si cel mai important fata nu ma strange,nu o simt deloc uscata.Pentru mine asta e un plus.

Ca si consistenta uleiul e cel mai gros din cele intalnite pana acum,putin mai greu de intins,trebuie sa-l muncesti putin.

Un mare DAR apare cand vine vorba de miros...Eu nu sunt o persoana care sa aiba probleme cu mirosurile in general,mai ales cand ai un bebe te obisnuiesti:))).Insa uleiul asta in prima faza mi s-a parut ca mirosea INGROZITOR..Cand l-am inceput imi terminasem uleiul anterior(o sticluta travel size de Shu Uemura Clarifying Oil) care mirosea demential, poate de aici si discrepanta creata...am trecut de la unul care mirosea foarte bine la unul care mirosea ingrozitor...cu mana pe inima primele doua zile imi venea sa vomit de fiecare data cand il foloseam.Cu timpul insa am ajuns sa-l folosesc fara probleme,fara sa ma mai deranjeze mirosul.

Parerea mea despre el? Produsul e ok,mai ales datorita ingredintelor si performantei. Pentru persoanele care nu tolereaza uleiul mineral sau parabenii si alte substante de genul asta,cred ca e alegerea potrivita...dar fiind faptul ca sunt putine uleiuri demachiante care sa nu aiba ulei mineral(ex:Shu Uemura are) sau care sa fie pe faza de ingrediente naturale (ex:Boscia make-up break-up cool cleansing oil,Origins Clean Energy Cleansing Oil,etc).

Nota 8